despre

Despre

Am trecut de 30 și de tânăr am început să mă apropii de lumea vinului. Sclipirile din ochii tatălui meu, când povestea despre un vin, dar și rigiditatea cu care-l servea când era vorba de unul important, m-au fascinat și iată-mă aici.

Contactul cu publicul este determinant pentru mine. Sunt timid și pot să spun că este singurul mod de a transmite o emoție. Îmi place să povestesc vinul cu patos, să descopăr fiecare amănunt al producătorului și să împărtășesc trăirile.

Experiențele mele încep cu mulți ani în urmă, când căutam să câștig un ban în plus, vara, muncind prin cafenelele italiene. Am acumulat cunoștințe de la barmanii profesioniști și cel mai important am învățat cum se apreciază calitatea: degustând.1 Am studiat și mixologia dar, un bun prieten, maître al unui restaurant a reușit să mă convingă că sommelierul este un fel de “next level”.

În 2006 mă mut din Piemonte în Toscana, în patria celui mai titrat vin italian, Brunello di Montalcino. Aici am cunoscut producători pasionați, lucrând pentru unii dintre cei mai importanți și am învățat că vinul nu este o simplă băutură și că dacă vrei să-l înțelegi pe deplin, trebuie să-l trăiești.
Au urmat cursurile de sommelier la AIS însoțite, după trei ani, de diploma mult râvnită. În 2013 ajung semifinalist la Londra, la concursul organizat de WSA pentru Best sommelier in the world iar anul 2014, după o finală emoționantă la București, mă confirmă cel mai bun somelier din România la Cupa OSR.

Dacă cineva se întreabă ce înseamnă să fii sommelier , să se uite într-un decantor, luminat de-o lumânare; sau într-un pahar de roșu.
Va găsi patosul tinerilor ce astăzi inundă, din nou, tastevin-urile!

                                                                                                                                                    Dedicat celor ce cred în magia vinului.

Copia di IMG_5943

No Comments

Leave a reply

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co